Polne Bradavice

Blog koji se trudi da eliminiše polne bradavice

Kako se sve mogu leciti polne bradavice?

Postoje mnogobrojni načini uz pomoć kojih se mogu uklanjati polne bradavice. Potrebno je da znate da je HPV virus uzrok pojavi polnih bradavica. Ima mnogo podvrsta ovog virusa, ali podvrste 6 i 11 izazivaju 90% svih mogućih kondiloma, koje često i ne moraju biti vidljive golim okom. Ipak, ako vam se pojave simptomi kondiloma, postoje opcije uz pomoć kojih se možete uspešno izboriti sa kondilomima.

U svakom slučaju, ukoliko saznate da imate kondilome, najgore što možete da uradite je da ne preduzmete ništa. Ponekad se doduše dešava da kondilomi, tj. genitalne bradavice kako ih takođe zovu nestanu same od sebe. Ipak, iako možete samo da čekate da vidite šta će da se dogodi, to baš nije dobra ideja jer nikako ne možete sa sigurnošću znati šta će se dalje dešavati. Ne postoji način kojim bi se utvrdilo da li će polne bradavice nestati i bez tretmana, tako da je savet lekara, stručnjaka iz ove oblasti, najbolji plan akcije koji možete preduzeti.

Jednom kada posetite doktora, ako doktor potvrdi da imate polne bradavice, posavetovaće vas koji je najbolji sledeći korak, tj. koja terapija je najbolja za vas. Obično, vrsta terapije koju će vam doktor preporučiti zavisi od toga gde se kondilomi nalaze, kao i od njihove veličine.

Ako bradavice nisu toliko primetne i izražene, i ako vam ne smetaju previše, doktor će vam možda prepisati odgovarajuću kremu kojom ćete premazivati oblast u kojoj su se pojavili. Ovo je najlakši način uklanjanja polnih bradavica, ali nije uvek delotovoran, pogotovo ako imate puno polnih bradavica. U slučaju da vam lekar prepiše, preparat (krema) se nanosi na kožu u inficiranom delu tela, koji je najčešće genitalni region. Može biti potrebno da posle izvesnog vremena sperete preparat sa kože, a i ne mora, sve zavisi od sastava preparata.

Ako primena kreme i preparata prođe bez željenog efekta, vaš doktor će vam možda preporučiti skidanje kondiloma laserom. Laserom se zapravo radi spaljivanje kondiloma sa vaše kože i ovaj proces može biti pomalo bolan. Još jedan proces za uklanjanje kondiloma je krioterapija, odnosno uklanjanje kondiloma tečnim azotom. Ove dve procedure se uglavnom koriste za skidanje manjih kodniloma. Za veće kondilome, koji obično ne reaguju na drugačije postupke tretiranja, potrebna je hirurška operacija.

Ako želite da pročitate više o ovome, koji su mogući simptomi i kako sprečiti ponovno pojavljivanja kondiloma, pogledajte na stranici sajta koji detaljnije obrađuje polne bradavice.

Imajte na umu da ovi postupci uklanjaju polne bradavice, ali ne otklanjaju i uzrok njihovog pojavljivanja, a to je HPV virus. To znači da vam se može desiti da se polne bradavice ponovo jave. Ipak, iako se do skoro verovalo da se HPV virus ne može nikako u potpunosti izlečiti, nove studije i tehnike pokazuju da je moguće makar u ogromnoj meri sprečiti dejstvo HPV virusa, ako ne i u potpunosti ga ukloniti.

Advertisements

децембар 12, 2008 - Posted by | decembar

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: